ازآنجاکه قالبهای متعدّد و متنوّعی برای نگارش اقدامپژوهیها وجود دارد، معمولاً اشتراک نظرخاصی در بین متخصّصین این حوزه وجود ندارد و همین نکته باعث پراکنده کاری و نبود ساختار مشخّص در اقدامپژوهیها شده است. بدین منظور، در این کتاب دو نوع از قالبهای ساختاری اقدامپژوهیها معرفی شده است. براین اساس، در کتاب حاضر به معرفی چهار اقدامپژوهی پرداخته شده است که با نمونه اقدامپژوهی 1 تا 4 مشخّص شدهاند. این اقدامپژوهیها عملاً انجام گرفتهاند و نتیجهی کار عملی مولف و دانشجومعلّمان دانشگاه فرهنگیان است که در دو قالب، ساماندهی شدهاند.
در نوع اوّل از قالب معرفی شدهی این مجموعه، اقدامپژوهیها در قالب و ساختار پایان نامههای ارشد و دکتری که شامل پنج فصل است، قرار گرفتهاند. هدف جانبی این کار، آشناسازی دانشجو-معلمان با ساختار و قالب پایان نامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکتری نیز هست.
در قالب نوع دوم، اقدامپژوهی در یک ساختار کلّی چند مرحلهای قرار گرفته است. بدین صورت که ابتدا عنوان اقدامپژوهی و فهرست مطالب آورده شده و پس از ذکر چکیده و مقدمه، به توصیف وضع موجود و بیان مسأله پرداخته شده، سپس به گردآوری شواهد (1) در مورد دانشآموز/مورد پژوهش و تحلیل دادههای به دست آمده اهتمام شده است. در مرحلهی بعد، راهحلهای اجرایی پیشنهادی در رابطه با موضوع ارائه شده است. سپس متناسب با شرایط و موقعیت و مشکل دانشآموز/ مورد پژوهش، راهحل مناسب از میان راهحلها انتخاب شده و به اجرا درآمده است. درنهایت، شواهد (2) پس از اجرای راهحل انتخابی گردآوری شده است.
چکیده 1
مقدمه2
توصیف وضع موجود 3
بیان مسأله 4
گردآوری اطّلاعات (شواهد1) 6
تجزیه و تحلیل و تفسیر دادهها 6
بررسی راهحلهای پیشنهادی 7
انتخاب راهحلهای نهایی و اعتبار بخشی آنها. 9
اجرای راهحلها و نظارت بر آنها 9
گردآوری اطّلاعات (شواهد2) 10
نمودار نیمرخ یادگیری دانشآموز 11
نتیجه گیری 11
پیشنهادات 12
محدودیتها 12
منابع 13
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
علوم انسانی |
علوم تربیتی
|