به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، حامد علی اکبرزاده با اشاره به اینکه قرار بود در صورت بهبود وضعیت شیوع کرونا این مسابقات مرداد ماه جاری برگزار شود، گفت: متاسفانه شیوع بیماری کرونا اجازه برگزاری مرحله نیمه نهایی را نمی دهد و به همین دلیل ممکن است این مرحله شهریور ماه سال جاری اجرا شود.
وی افزود: در صورت مساعد نشدن شرایط ممکن است برگزاری مسابقات را در فضای مجازی دنبال کنیم که البته این کار موجب کاهش کیفیت مسابقات خواهد شد.
وی با انتقاد از موازی کاری برخی مجموعه های دولتی در اجرای این مسابقات گفت: در حالی که این مسابقات از سال ۹۵ توسط جهاد دانشگاهی در ایران اجرا می شود و در سه سال گذشته نیز به صورت ملی در اغلب استانهای کشور اجرا شده است، متاسفانه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در اقدامی عجیب و موازی مسابقاتی را با عنوان اولین دوره مسابقات ملی پایان نامه سال سه دقیقه ای راه اندازی کرده اند.
علی اکبرزاده ادامه داد: این در حالی است که در دوره های قبلی این مسابقات از مجموعه های مختلف دولتی و غیر دولتی درخواست کردیم که برای اجرای مسابقات دفاع سه دقیقهای پایان نامه به کمک ما بیایند، اما به جای کمک، کاری موازی را شروع کرده اند.
وی تصریح کرد: در خصوص این اقدام اعتراض های کتبی و شفاهی مسئولان جهاد دانشگاهی به مسئولان مربوطه در صندوق حمایت از پژوهشگران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام شده اما تا کنون هیچ واکنش موثر و اقدامی صورت نگرفته است.
دبیر چهارمین دوره مسابقات ملی دفاع سه دقیقه ای خاطرنشان ساخت: در این شرایط اقتصادی واقعاً برگزاری این مسابقات توسط یک مجموعه دولتی با این هزینه های سرسام آور چه توجیهی داشته است؟ دوستان می توانستند به جای موازی کاری، از اقدام جهاددانشگاهی حمایت کرده و اهداف خوب خود مانند حمایت از پایان نامه های دانشجویی را از مجرای جهاددانشگاهی دنبال نمایند.
سرپرست سازمان انتشارات جهاددانشگاهی یادآور شد: جهاددانشگاهی مسابقات پایان نامه سه دقیقه ای را طبق استانداردها و دستورالعملهای دانشگاه کوئینزلند استرالیا که مبدع این مسابقات در دنیا بوده، اجرا میکند و سال گذشته مجوز مربوطه را از این دانشگاه اخذ کرده است.
او تاکید کرد: جهاددانشگاهی حاضر است تجربه ارزشمندی را که طی این چهار سال اندوخته، در اختیار سایر دستگاهها قرار دهد.
وی اظهار داشت: پیشنهاد می کنیم که صندوق حمایت از پژوهشگران برای اجرای این مسابقات در کنار جهاددانشگاهی قرار بگیرد تا این رخداد علمی و فرهنگی با کیفیت بهتری اجرا شود.
او در خاتمه خاطرنشان کرد: البته همه می دانند که مجموعه جهاددانشگاهی مجموعه ای خلاق، پرنشاط و پیشگام است و در همین راستا امسال نخستین جشنواره دانشجویی کتاب سه دقیقه ای را در سطح ملی آغاز کرده است. این اقدام تاکنون در کشور سابقه نداشته است و امیدواریم در سالهای بعدی با حمایت مجموعه های دولتی و غیردولتی شاهد رشد و ارتقاء فرهنگ کتاب و کتابخوانی باشیم.