بعد از سکته های قلبی و مغزی سرطانها مهمترین علت مرگ و میر جامعه ما در کنار حوادث ترافیکی می باشند. سرطانها نه تنها در نهایت باعث کاهش عمر افراد می شوند، بلکه کیفیت زندگی را در خانواده بیمار از نظر روانی، اجتماعی و اقتصادی تحت الشعاع قرار می دهند.
علت اصلی ناکامیهای ما در درمان سرطانها تشخیص آنها در مرحله ای (Stage) از بیماری است که به دلیل پیشرفته بودن امکان خارج کردن سرطان با جراحی میسر نیست و متاسفانه سرطانها وقتی که علامتدار می شوند اکثرا پیشرفته اند، لذا تشخیص زودرس سرطان مهمترین نقش را در افزایش عمر و درمان بیماران سرطانی دارد. به این دلیل روشهای تشخیص زودرس، غربالگری و بیماریابی سرطانها (Screening) جایگاه ویژه ای دارد و امکان کشف و تشخیص سرطان را در مرحله ای از بیماری میسر می کند که هنوز علامتدار نیستند و لذا احتمال پیشرفته نبودن آنها بیشتر است.
طبق آمارهای منتشر شده، سرطان سینه (پستان) شایعترین سرطان در کشورمان است. علیرغم تمام پیشرفتهای انجام گرفته در علوم پزشکی، همچنان روش ساده ماموگرافی مهمترین روش تشخیص زودرس، غربالگری و بیماریابی سرطان سینه(پستان) می باشد، لذا آگاهی عمومی جامعه نسبت به ماموگرافی جهت تامین اهداف فوق برای شایعترین سرطان زنان جامعه ما ضروری به نظر می رسد.
پیشگفتار/۷
ماموگرافی چیست؟/۹
اشعه ايكس چيست؟/۱۰
سرطان سینه/۱۰
نکته مهم/۱۱
سلولهای سرطانی و شروع سرطان/۱۲
سرطان سینه در مردان/۱۲
كدام خانمها بايد بيشتر مراقب اين بيماري باشند؟/۱۵
چه كساني بايد ماموگرافي انجام دهند؟/۱۶
سرطان سينه در كشور ما دو ويژگي مهم دارد:/۱۷
تغييراتي كه بايد به آنها توجه داشت:/۱۷
آمادگي لازم براي آزمون ماموگرافي؟/۱۸
ماموگرافي چگونه انجام میشود؟/۱۹
ماموگرافي ديجيتال:/۲۳
اولتراسوند (سونوگرافي)/۲۵
ماموگرافي سه بعدي/۲۸
شناسايي با كامپيوتر/۳۰
ام آراي (MRI)/۳۱
ماموگرافي اپتيك (Comfort Scan)/۳۵
تصويربرداري سينه با تي- اسكن (T-Scan)/۳۷
ماموگرافی سی تی لیزر (CT-Laser Mammography) /۴۰
نتيجهگيري/۴۲
آزمایشات پیگیری درمان سرطان سینه/۴۳
منابع:/۴۸
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
علوم پزشكي |
پزشكي
|