روش تحقیق در مدیریت
نویسنده:
کامران نظری، پیمان اکبری
مترجم:
سال نشر:
۱۴۰۳
صفحه:
۴۰۸
نوبت چاپ:
۱

خوشبختانه امروز نقش و اهمیت پژوهش و تحقیق بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی در کلیه سطوح آموزشی به تصویب رسیده است، که مشوقی است برای جامعه دانشگاهی و پژوهشگران، که سمت و سوی خوانندگان و دانشجویان را به فراگیری فنون علمی و عملی سوق دهند. امید است که با تولیدات علمی به زبان ساده و گویا در تمامی سطوح، فرهنگ تحقیق و تألیف گسترش یابد.

امید است در عصری که هر چند ساعت یک‌بار علم جهان دو برابر افزایش می‌یابد و اهرم فشاری می‌شود در دست مستکبران جهانی علیه مستضعفان جهان؛در راستای منویات مقام معظم رهبری که همانا تحول بنیادین در آموزش و پرورش است، به این مهم جامه عمل بپوشانیم، و تحقیق و پژوهش را منبع تغذیه‌ای سالم و شفابخش برای سطوح عالی علمی و آموزشی کشور قرار دهیم.

به طور کلی، تعیین اولویت‌های پژوهش، بررسی طرح‌های تحقیقاتی، بررسی اعتبارات پژوهشی، هزینه کردن بهینه بودجه‌های مربوطه در محل بایسته، برنامه‌ریزی کارآمد و سازنده، شناسایی ظرفیت‌های موجود، نظارت کمی و کیفی بر تحقیقات توسط گروه‌های کارآزموده و خبره، برنامه‌ریزی دوره‌های آموزشی از سطح دبستان، دبیرستان و سطوح دانشگاهی می‌تواند راه حل اولیه مسائلی باشد که راه را هموارتر نموده و بر سرعت پیشرفت نقشه جامع علمی کشور کمک خواهد کرد.

از آنجا که کشورهای مترقی با سرعت بسیار زیاد در تولید علم و جنبش نرم‌افزاری از ما پیشی گرفته‌اند، می‌بایست راه‌های میانبری را دریابیم که بتوانیم بازماندگی از قافله تند سیر تمدن و صنعت را جبران نماییم. چرا که ما از دیرباز در علوم انسانی سرآمد جهان بوده‌ایم، چرا ما که یکی از بنیان‌گذاران تمدن جهانی بوده‌ایم، امروزه در سایر علوم که نیازهای انسان امروزی را تأمین می‌کند سرآمد نباشیم؟

علومی که امروزه اهرمی شده است در دست قدرت‌های جهانی و عاملی است برای استعمار، استحمار و استحمار کشور‌های جهان سوم.

رفتم که خار از پا کشـــم                   محمل ز چشمم شد نهان

یک لحظه من غافل شدم                 صدسال راهم دور شد

آنچه ما را بر آن داشت تا به تألیف کتاب "روش تحقیق در مدیریت" بپردازیم، تفاوت برداشت‌ها، نظریات علمی و عملی و تعاریفی بود که امروزه با پیشرفت سریع علمی (در جهان معاصر) ما را از حرکت بایسته کمی بازداشته است، که به مدد الهی بر آنیم تا با شرح، تفصیل و تشریح مفهوم تحقیق؛ نظریه و تعاریف متعدد موجود، تفاوت آن‌ها در تحقیقات و نقش فرضیه‌ها، نمونه‌گیری از روش‏ها و کارآمدی آن‌ها و بازخوردهایشان خوانندگان را آشناتر کنیم، تا با سنجش اطلاعات و تجزیه و تحلیل و تفسیر دستاوردها به نتایج مطلوب‌تری برسیم.

وجه تمایز این پژوهش با پژوهش‏های دیگر این است که بسیاری از نظریه‌های قدیم و جدید و متداول را مورد بررسی و مداقه قرار داده و روش‏های کاربردی‌تر را برگزیده و ارائه داده است. در این کتاب با بررسی ماهیت، مفاهیم، ویژگی‌ها و استراتژی‌های ذکر شده و رابطه آن‌ها با سایر مطالب موجود، ما به ارائه جداول و نمودارهایی کاربردی از مناظر گوناگون پرداخته‌ایم، که آنالیز آن‌ها می‌تواند فرهیختگان و فرزانگان پژوهشگر و تشنگان معرفت را از راهی نزدیک‌تر به سرچشمه آب حیات علم و معرفت رهنمون باشد.

فصل اول: مفهوم تحقیق علمی/۱

فصل دوم: مفهوم نظریه در تحقیق علمی/۵۷

فصل سوم: چارچوب در تحقیق علمی/۹۹

فصل چهارم: انواع تعاریف در تحقیق علمی/۱۴۷

فصل پنجم: مفاهیم اولیه فرایند تحقیق/۱۸۷

فصل ششم: نقش فرضیه در تحقیق علمی/۲۰۷

فصل هفتم: نمونه‌گیری در تحقیق علمی/۲۲۹

فصل هشتم: ابزار سنجش و گردآوری اطلاعات/۲۷۷

فصل نهم: تجزیه‌وتحلیل و تفسیر داده‌ها/۳۰۹

منابع و مأخذ /۳۷۳

منابع لاتین/۳۷۹


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©۲۰۲۵ Iranian Students Booking Agency. All rights reserved