امروزه با توجه به رشد جمعیت و نیاز روزافزون به صنعت حملونقل تقاضای استفاده از سیستمهای مختلف پلسازی افزایش یافته است. از سویی دیگر گسیختگی خاک در شیبهای مختلف باعث شده است که مهندسین از سیستمهای ساخت با قابلیت اعتماد بالا بهره بگیرند. خاک مسلح روش نسبتاً نوینی است که برای بهبود پارامترهای خاک استفاده میگردد. استفاده از دیوارهای حائل خاک مسلح با بهره بردن از تکنیک تسلیح خاک در طرحهای عمرانی طی سه دههی گذشته افزایش قابلتوجهی یافته است. دیوارهای حائل خاک مسلح علاوه بر باربری جانبی، توانایی باربری قائم را نیز دارا میباشند. ازاینرو، با توجه به امکانپذیر بودن تردد وسایل نقلیه باعث پیشنهاد وسیع این دیوارها در راهسازی میشود. سهولت اجرا و شکلپذیری مناسب این دیوارها بهخصوص در مقایسه با حائلهای بتنی از مزیتهای این سازههای نگهدارندهی خاک محسوب میگردد. احداث دیوارهای حائل خاک مسلح با توجه به انعطافپذیری مناسب، در مناطق زلزلهخیز به یکی از گزینههای مطلوب مهندسین تبدیل شده است.
اگرچه در ابتدا از تسمههای فلزی برای ساخت دیوارهای خاک مسلح استفاده میشده است، اما در چند سال اخیر با توجه به تولید مصالح ژئوسنتتیکی در کشور، استفاده از نوارهای فولادی بهطور چشمگیری کاهش پیدا کرده است. ازاینرو، در ایران استفاده از دیوارهای خاک مسلح گسترش چشمگیری پیدا کرده است. در این راستا نیاز به مرجعی کامل در مورد دیوارهای خاک مسلح برای تأمین نیازهای علمی کشور احساس میشود. لذا مؤلفان کتاب حاضر تمام تلاش خود را معطوف به تهیهی مجموعهای کردند تا بتواند برای مهندسان و دانشجویان یک مرجع مناسب و قابلاطمینان محسوب گردد. ازاینرو تلاش شده است که نگارش کتاب بهگونهای باشد که علاوه بر دانشجویان، مهندسین مشاور و پیمانکاران خدمات مهندسی نیز بتوانند از آن بهرهمند شوند.
کتاب حاضر در 9 فصل تنظیم شده است. هدف اصلی فصل اول آشنایی کلی با انواع سازههای حائل و فشار جانبی خاک است. در فصول دوم تا ششم به المانهای تشکیلدهندهی دیوارهای خاک مسلح پرداخته شده است. در فصل هفتم روشهای طراحی دیوارهای خاک مسلح بر اساس آئیننامه مختلف همراه با مثالهای مختلف بهتفصیل موردبحث و بررسی قرار گرفته است. فصل هشتم و نهم به نکات لرزهای و اجرای دیوارهای خاک مسلح میپردازد.
فصل 1: مقدمهای بر انواع سازههای حائل
فصل 2:انواع المانهای تسلیح خاک
فصل 3: خواص و آزمایشهای مربوط به انواع ژئوسنتتیکها
فصل 4: دوام، پایداری و تنزل انواع المانهای تسلیح خاک
فصل 5: انواع مصالح پرکنندهی مورداستفاده در دیوارهای خاکی مسلح
فصل 6: سیستمهای ساختوساز رویههای مختلف دیوارهای خاکی مسلح
فصل 7 : طراحی دیوارهای خاک مسلح
فصل 8 : طرح لرزهای دیوارهای خاکی مسلح
فصل9 : اجرای دیوارهای خاکی مسلح
مراجع
پیوست 1 : واژگان فارسی به انگلیسی
پیوست 2 : واژگان انگلیسی به فارسی
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
فنی و مهندسی |
مهندسی عمران
مهندسی عمران |