کتاب حکمروایی همکارانه در توسعه متعادل مناطق مرزی مضمون نوشتاری است که با هدف راهنمایی و کمک به سیاستگذاران، دانشجویان کارشناسی و به ویژه کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری و منطقهای تهیه شده است که حتی به موجب قابلیت بالای این رویکرد در سطوح خردتر، میتواند پاسخگوی اهداف طراحان شهری نیز باشد.
در تالیف این اثر، تحصیلات دانشگاهی با مطالعات گسترده به موجب ارائه مقالاتی در سالیان گذشته در این زمینه ادغام شده تا شاید بتواند مسیر تازهای را در تحقیقات و تالیفات توسعه شهری و منطقهای بگشاید و روشنگر امید در آینده توسعه این مناطق باشد.
اگر چه این کتاب با حرفه دانش برنامهریزی منطقهای در آمیخته است، بایستی ذکر کرد که برای کلیه دانشپژوهانی که با موضوع های مرتبط با فرآیند توسعه چه در سطح منطقه و چه در سطح شهر در ارتباط هستند همچون: برنامهریزان شهری و منطقهای، جامعهشناسان، جغرافیدانان، کارشناسان توسعه روستایی و غیره و همچنین کارشناسان سازمانهای برنامهریزی و سیاستگذاری میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
حکمروایی همکارانه به عنوان رویکردی نوین که کاستی های نهادگرایی و به موجب آن حکمروایی گذشته را رفع کرده و همچنین به دلیل پتانسیل بالای در راستای حل مشکلات مرتبط، در استان های مرزی و توسعه نیافته که دهه هاست از فرآیند توسعه عقب مانده اند و همچنین ایجاد سازگاری با شرایط موجود مختص به هر منطقه مورد توجه قرار گرفته است. درچارچوب یکپارچه ی حکمروایی همکارانه اجزای مختلف، بازیگران، گروه ها و ذی نفعان در سطح منطقه جهت دست یابی به سطح بالایی از موفقیت در زمینه توسعه متعادل برای همکاری با هم به شکلی یکپارچه، غیرخطی و چرخه ای از طریق اصلاح روابط نهادی قرار میگیرند.
پیشگفتار/ 5
مقدمه/13
فصل اول: مفاهیم و کلیات/19
فصل دوم : مدلها و نظریههای مؤثر در تعادل بخشی به توسعه منطقهای/43
فصل سوم: مناطق مرزی و توسعه/91
فصل چهارم: حکمروایی همکارانه در توسعه متعادل منطقهای/103
فصل پنجم: تجارب علمی حکمروایی همکارانه/113
فصل ششم: عناصر حکمروایی همکارانه/131
فصل هفتم: حکمروایی همکارانه به مثابه رهیافتی نوین در توسعه متعادل مناطق مرزی و چالش های آن/159
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
هنر و معماری |
سایر
|