سلول های بنیادی، اگزوزوم ها و microRNA ها
ناشر:
نویسنده:
کارل ال. متینگر، پرانلا رامشوار، ونیزکومار
مترجم:
آذر شیخ الاسلامی-هدی فضائلی- محسن شیخ حسن- ناصر کلهر قم-سیده سعیده صحرائی-لیلا ناصرپور
سال نشر:
۱۴۰۰
صفحه:
۲۳۹
نوبت چاپ:
۱

 

بشر امروز در اوج انقلاب جهانی در تحقیقات پزشکی قرار گرفته است؛ جایی که دانشمندان حوزه‌ی بیولوژی، پزشکی، بیوتکنولوژی و داروسازی در تلاشند تا اهداف جدید ژنی، سلول درمانی، میکرووزیکول‌ها و محصولات مهندسی بافت را برای یک سری از مشکلات و بیماری‌هایی که فاقد گزینه‌های مناسب درمانی هستند ایجاد کنند. به علاوه، ایجاد درمان‌های جدید می‌تواند در موارد نامناسب جایگزین درمان‌های موجود شود. شکست‌های اولیه آزمایشات بالینی ژن درمانی راهی برای توسعه درمان‌های مرتبط با سلول‌های بنیادی فراهم نمود.

دانشمندان همزمان با شروع درمان‌های سلولی، به کسب تجربیات بیشتری در زمینه‌ی ژن‌درمانی پرداختند. بین سال‌های ۱۹۹۸ و ۲۰۱۳ بیش از ۱۰ هزار بیمار در ۲۰۰ آزمایش بالینی با حمایت مالی ۶۰ شرکت دارویی یا کلینیک خصوصی سلول‌های بنیادی ثبت نام شدند که بیش از نیمی از آنها در ایالات متحده مستقر هستند. اکثر آزمایشات ذکر شده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی بزرگسالان، سلول‌های پیش‌ساز یا بخش‌های عروقی استروما ( SVF ) استفاده کرده‌اند.

بیشتر آن‌ها مطالعات فاز ۱ بوده و تعداد کمی از آن مطالعات در فاز ۲ یا ۳ قرار می‌گرفتند. با این وجود، بسیاری از این مطالعات خارج از مقررات نظارتی FDA انجام شده است، که بخشی از این امر به دلیل وجود ابهام در دستورالعمل‌های نظارتی است. همین موضوع باعث شد جلسه دو روزه دادرسی FDA در بالتیمور در ۱۲ تا ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۶ برگزار شود.

دو تحول موازی در سلول‌های بنیادی، انقاب در میکرو RNA خارج سلولی ( miRNA ) و تحقیقات در زمینه‌ی میکروزیکول/ اگزوزوم است. miRNA که برای اولین بار در اواخر دهه ۱۹۹۰ در C. elegans -گونه‌ای اولیه برای تحقیقات پیری شناسایی شد، تقریباً در تمام فرآیند‌های بیولوژیکی به عنوان یکی از بازیگران اصلی محسوب می‌شود و تعداد مقالات منتشر شده درباره آن از کمتر از دوازده عدد در سال ۲۰۰۱ به بیش از ۵۰۰ مورد در سال ۲۰۰۸ رشد داشته و این انفجار خارق العاده مجدداً به تولید سالانه بیش از ۲۰۰۰ مقاله علمی در سال ۲۰۰۹ و ۶۰۰۰ در سال ۲۰۱۳ افزایش یافت. این امر باعث شکل گیری کنسرسیوم RNA خارج سلولی ( NIH ( ExRNA در سال ۲۰۱۲ شد، زمانی که NIH فراخوانی را جهت درخواست طرح و برنامه‌ی علمی در پنج برنامه مجزا اعلام کرد و متعهد شد که برای سرمایه گذاری بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در پروژه‌های علمی مرتبط هزینه کند.

همچنین تعداد نشریات مربوط به وزیکول‌های خارج سلولی ( EV ) از جمله اگزوزوم‌ها نیز به طور مشابه تا سال ۲۰۱۵ به بیش از ۳۵۰۰۰ نشریه افزایش یافت که به همان اندازه چشم گیر بوده و انقلابی در آزمایش‌های تشخیصی و چشم‌اندازهای جدید برای حاملان خارج سلولی -به عنوان درمان‌های جدید هدفمند در بسیاری از گروه‌های بیماری- ایجاد نموده است. این امر باعث ایجاد انجمن بین المللی وزیکول‌های خارج سلول ( ISEV ) و مجله بین المللی وزیکول‌های خارج سلول در سال ۲۰۱۲ در سوئد شد.

موضوعات مربوط به بکارگیری miRNA و اگزوزوم در بیولوژی سلول‌های بنیادی، پیری سلول‌های بنیادی، سرطان، و تعدادی از بیماری‌های مرتبط با سن را یک حوزه‌ی امیدوار کننده برای تحقیقات جدید است و تعداد مقالات منتشره درباره اگزوزوم‌ها/ سلول‌های بنیادی از کمتر از ۲۰ مورد در سال ۲۰۱۰ به بیش از ۱۵۰ مورد در سال ۲۰۱۵ رسیده است. در همین مدت تعداد مقالات مربوط به حوزه‌های اگزوزوم‌ها/ سرطان، اگزوزوم‌ها/ خودایمنی یا اختالات اگزوزوم/ قلب و عروق و اگزوزوم‌ها/ اختالات تحلیل برنده‌ی عصبی به ترتیب به بیش از ۱۰۰ ، ۱۶۰ و ۴۵ مقاله در سال افزایش یافته است.

بنابراین، در کتاب حاضر از مشارکت برخی از متخصصان برجسته در این حوزه‌های تخصصی بهره‌مند شدیم تا تحولات میان رشته‌ای را در جهت درک نقش اگزوزوم‌ها/ وزیکول‌های خارج سلولی، miRNAها و سلول‌های بنیادی در اختالات وابسته به سن از جمله CNS / اختالات قلبی عروقی و همچنین بدخیمی‌های خون و سرطان بررسی کنیم

نقش microRNAها و اگزوزومها در بیولوژی سلولهای بنیادی و پیری

سلولهای بنیادی: اصول و مبانی پیوند، چرخهی سلولی و اگزوزومها

نقشهای نوین microRNAها در پیری سلولهای بنیادی

سلولهای بنیادی و miRNAها چالشهای درمانی در بیماریهای مرتبط با پیری

درمان بیماریهای مرتبط با سن با استفاده از سلولهای بنیادی سوماتیک

هدفگیری  miRNAبرای درمان کاردیومیوپاتی دیابتی بزرگسالی و جوانی

روش های درمانی سلولهای بنیادی برای بیماریهای تحلیلبرنده سیستم عصبی

اگزوزومها، miRNAها و سلولهای بنیادی در سرطانmicroRNAها، 

پیام رسانهای تنظیمی داخلی و خارجی سلولهای سرطانی

عملکرد اگزوزومها در ریزمحیط ایمنی تومور

عملکردEVها، میکرووزیکولها/microRNAsو سلولهای بنیادی در سرطان

پیری انسان و سرطان: نقشmiRNAدر ریزمحیط سرطان

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
علوم پزشكي پزشكي

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©۲۰۲۵ Iranian Students Booking Agency. All rights reserved